Hallo! Ik heet Sybren Van Wesemael en ben een 37 jarige goud- en zilversmid als beroep. Al meer dan 15 jaar ben ik werkzaam in Gent.

Tijdens mijn studies edelsmeden in Antwerpen ben ik begonnen als juwelenmaker. Ik leerde basistechnieken goudsmeden zoals solderen en vijlen. Na een goede basis goudsmederij wou ik me specialiseren in de kunst van het zilversmeden. De keuze was gauw gemaakt en zo heb ik toen een kleine collectie gebruiksobjecten in zilver gemaakt.

Na mijn studies aan de Academie Voor Schone Kunsten heb ik een atelier opgestart waar ik tot op vandaag juwelen en zilverwerk smeed, soldeer en afwerk tot een functioneel object of een draagbaar juweel.

Over mij

werkwijze

Als ik start aan een nieuw project word ik geconfronteerd met technische en artistieke uitdagingen. Vooral de definitieve vorm bepalen tijdens het produceren is het moeilijkst. Ik wil mijzelf niet beperken door een technische tekening van een juweel of smeedwerk letterlijk te transformeren van 2D naar 3D. Ook al heb ik een duidelijk doel voor ogen, laat ik de vorm groeien tijdens het maakproces. Daarom is een losse schets soms al voldoende om aan de slag te gaan. Ook technische skills zoals een bolling smeden of een constructie bedenken om die ene soldering tot een goed einde te brengen, blijft na 15 jaar ervaring een toffe uitdaging waar ik veel zelfvoldoening uit haal.

 

gallery/dsc_0318